ЋИР/ LAT  

SUPERŠKOLA TIM

U projektu SuperŠkole, učešće je uzelo mnogo dobrih ljudi - nastavnika, recenzenata, scenarista, snimatelja, montažera i organizatora.

Oni koji su pripremali, kreirali i kontrolisali ove lekcije, svakako zaslužuju da budu posebno predstavljeni.

Za početak, tu su nastavnici - oni koji su osmislili i predavali lekcije koje će đaci gledati i koji će biti tu za sva dečija pitanja i nedoumice.

Uz njih, tu su i recenzenti - naši saradnici koji su se potrudili da lekcije budu što bolje i tačnije.

Na ovoj stranici vam ih predstavljamo.

 
 

Profesori

Vesna Ždrnja - SRPSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST

Vesna Ždrnja - SRPSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST

Diplomirala na Filološkom fakultetu davne 1987. na grupi jugoslovenskih književnosti i opšte književnosti, smer književno-publicistički. Odmah po završetku studija je počela da radi, najpre u OŠ „Đuro Strugar", a zatim u OŠ „20. oktobar", gde radi i danas kao profesor srpskog jezika. Jedno vreme je uporedo radila i u Klasičnoj gimnaziji u Novom Beogradu.

Srećna je majka troje dece i prijatelj dece koju uči i koju je učila.

Vera Vasić - HEMIJA

Vera Vasić - HEMIJA

Diplomirala hemiju na Prirodno-matematičkom fakultetu, a uspešno završila i studije na Višoj pedagoškoj školi. Svoj dugogodišnji i predani rad u prosveti započela je davne 1986. godine, od kad je stekla bogatu predavačku praksu u većem broju beogradskih osnovnih škola. Od 2003. godine predaje hemiju u OŠ „20. oktobar". Izuzetno je ponosna na činjenicu da su njeni učenici po pravilu redovni učesnici prestižnog Republičkog takmičenja iz hemije koje organizuje Ministarstvo prosvete.

Supruga i majka dvoje dece.    

    

Jelena Kalderon - FIZIKA

Jelena Kalderon - FIZIKA

Nakon završetka studija na Fizičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2005. godine stiče zvanje diplomirani fizičar za opštu fiziku. U periodu 1995-1996. godine radila je kao nastavnik fizike u Klasičnoj gimnaziji u Beogradu, da bi se nakon višegodišnje pauze u predavačkoj delatnosti 2007. godine ponovo vratila „na teren", i od tada do danas predaje fiziku i informatiku u OŠ „Jovan Miodragović" u Beogradu.

 
Biljana Đurđević - MATEMATIKA

Biljana Đurđević - MATEMATIKA

Visoko obrazovanje i zvanje master matematičar-profesor matematike i računarstva stekla je na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Svoje formalno znanje oplemenila je i brojnim stručnim predavanjima i seminarima iz oblasti vaspitanja i rada sa decom. U svojstvu profesora matematike trenutno uživa u svakodnevnom radu u OŠ „Zmaj Jova Jovanović", vođena željom da ovaj ne mnogo omiljeni predmet popularizuje među svojim đacima. Rezultat takvog pristupa radu jesu brojni uspesi njenih učenika na prestižnim matematičkim takmičenjima.

Anica Orlić - MATEMATIKA

Anica Orlić - MATEMATIKA

Diplomirala na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2003. godine. Bogato desetogodišnje iskustvo, ispunjeno zapaženim uspesima njenih đaka i njihovim velikim interesovanjem za dodatnu nastavu koju redovno organizuje, stekla je kao nastavnik matematike u OŠ „20. oktobar" u Novom Beogradu. Izuzetno je ponosna na činjenicu da osnovci iz ove obrazovne ustanove beleže zavidne rezultate po uspehu učenika na Završnom ispitu, kao i na individualne rezultate koje su njeni učenici postigli na prošlogodišnjem gradskom takmičenju iz matematike: od četvoro učenika troje je osvojilo nagrade, od čega jednu prvu sa maksimalnih 100 bodova.

Ivana Karajović - MATEMATIKA

Ivana Karajović - MATEMATIKA

Osnovne i postdiplomske studije uspešno je završila na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Od 2005. godine stečeno znanje primenjuje u radu sa osnovcima u OŠ „Stevan Dukić", gde radi kao nastavnik matematike i računarstva. Paralelno je posvećena i naučno-istraživačko-primenjenom radu, o čemu svedoči i nagrada na konkursu „Kreativna škola" 2012. godine sa radom „Sabiranje i oduzimanje razlomaka", zatim objavljeni članci u časopisu „Prosvetni pregled", kao i učešće u radu Letnje škole matematike (Eger, Mađarska), u okviru Tempus projekta vezanog za vizuelizaciju matematike kroz umetnost, nauku i edukativne radionice.

 
Milanko Babić - MATEMATIKA

Milanko Babić - MATEMATIKA

Duga i plodonosna karijera prof. Milanka Babića usledila je nakon završetka Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, kao i Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu. Ljubav prema matematici, kao osnovi ljudskog razmišljanja i zdravog razuma, predano i posvećeno prenosi već duže od 40 godina osnovcima viših razreda, i to 20 godina kao nastavnik u OŠ „Vladimir Perić Valter" u Prijepolju, a zatim isto toliko godina i u prestoničkoj OŠ „14. oktobar". Svojim imenom i prezimenom potpisuje recenziju brojnih udžbenika iz matematike za osnovne škole. Dugogodišnji je član redakcije časopisa „Matematički list", publikacije u izdanju Društva matematičara Srbije namenjene učenicima osnovnih škola.

Trenutno živi i radi u Beogradu, i ponosan je roditelj dvoje dece.

Jasna Blagojević - MATEMATIKA

Jasna Blagojević - MATEMATIKA

Studije na Matematičkom fakultetu u Beogradu uspešno je okončala 2008. godine. Prvo nastavničko iskustvo stekla je u OŠ „Vladislav Ribnikar", da bi svoju dugogodišnju praksu izuzetno posvećenog predavača nastavila u OŠ „Svetozar Marković" u Beogradu, gde i trenutno radi. Njeni đaci osvajali su nagrade na Arhimedesovim turnirima, što je i inače standardna praksa na svim takmičenjima na kojima učestvuju. Iz svoje dosadašnje karijere izdvaja saradnju sa izdavačkom kućom „Gerundijum", a posebno je ponosna na svoje učešće u SuperŠkoli, kao prvom značajnijem projektu čiji je deo. 

 
 

Saradnici

Olga Jovanović - MATEMATIKA

Olga Jovanović - MATEMATIKA

Diplomirala na Matematičkom fakultetu u Beogradu 1979. godine. Ima 32 godine radnog staža kao profesor matematike, kako u osnovnim tako i u srednjim školama, između ostalih u Valjevskoj gimnaziji, u Medicinskoj školi „Beograd", OŠ „Bora Stanković" i OŠ „Dositej Obradović".

Zorica Aranđelović - HEMIJA

Zorica Aranđelović - HEMIJA

Nakon završenih studija počinje da radi u Osnovnoj školi „Svetislav Golubović – Mitraljeta“ gde i danas, nakon uspešne višegodišnje karijere, izvodi svoju poslednju generaciju. Svake godine njeni učenici postižu zapažene rezultate na takmičenjima iz hemije. Školske 2011-2012 je imala najviše osvojenih medalja na celoj teritoriji opštine Zemun. Bavi se i istraživačkim radom, za koji su njeni učenici više puta bili nagrađivani na republičkom nivou.

Ivana Milosavljević - MATEMATIKA

Ivana Milosavljević - MATEMATIKA

Diplomirala na Učiteljskom fakultetu 2003. godine. Radi u OŠ ,,Svetozar Marković'' u Beogradu u kojoj je i pokrenula Arhimedesovo matematičko takmicenje ,,Misliša'' u cilju promovisanja i približavanja matematike ucenicima. Kroz desetogodišnje iskustvo je shvatila koji je način da deci matematiku učini zanimljivom i kreativnom, a najviše voli kada deca sama shvate put do rešenja.

Мajka trogodišnje Nore.

 
Jelena Lutrov - SRPSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST

Jelena Lutrov - SRPSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST

Diplomirala na Filološkom fakultetu u Beogradu 1991. godine, na odseku za Opštu književnost i teoriju književnosti. Smatra da svoj jezik treba da bogatimo, menjamo, usavršavamo i stvaralački ga koristimo, te je u skladu sa tim svoje profesionalno mesto pre svega pronašla u izdavaštvu. Bila je saradnik i lektor za srpski jezik mnogih izdavačkih kuća, Instituta za književnost, književnog časopisa Reč, biblioteke Prirodnjačkog muzeja u Beogradu, kao i prevodilac i lektor mnogih knjiga za decu, filmova i TV serija za Eurochannel Serbia. Jedan je od osnivača biblioteke Vrhunci civilizacije, dok je u okviru Otvorenog društva saradnik i lektor za srpski jezik studije i projekta o inkluzivnom obrazovanju u Srbiji.

Udata i srećna majka dvoje dece, Alekse i Jane.

Predrag Steljić - MATEMATIKA

Predrag Steljić - MATEMATIKA

Diplomirao na Matematičkom fakultetu u Beogradu 2006. godine. Od tog trenutka postaje član uspešnog kolektiva OŠ „Vlada Aksentijević", čiji učenici postižu najbolje rezultate na čitavoj opštini Paliliula, što ih svrstava i u najboljih pet osnovnih škola na teritoriji Beograda. Sa prof. Zoranom Lučićem sarađivao na izradi knjige „Ogledi iz istorije matematike" u ulozi stručnog konstruktora korišćenih ilustracija. Pod patronatom Školske uprave Beograd radio na obuci svojih kolega za sprovođenje završnih ispita. Trenutno radi i na reviziji standarda za kraj osnovnog obrazovanja u Centru za vrednovanje kvaliteta obrazovanja. 

Miroslav Šneblić - FIZIKA

Miroslav Šneblić - FIZIKA

Diplomirao opštu fiziku na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu 2005. godine. Od 2007. godine član kolektiva Gimnazije „Sveti Sava", gde osim redovne nastave radi i na pripremi učenika za takmičenja. Kao predavač fizike bio angažovan u radu  Regionalnog centra za talente u Zemunu. Potpisuje recenziju udžbenika „Fizika za 1. razred gimnazije".

Ponosni suprug i otac jedne devojčice.   

 
Đorđe Ćiparizović - FIZIKA

Đorđe Ćiparizović - FIZIKA

Diplomirao na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu. Nakon skoro tri decenije provedene u prosveti, sa velikim zadovoljstvom ističe da su njegovi učenici redovno osvajali nagrade na saveznim takmičenjima iz fizike. Kao izuzetno zanimljiv period svog dugogodišnjeg radnog iskustva izdvaja angažman u „Školi za talente" u Zemunu, obrazovnoj instituciji namenjenoj nadarenoj deci.  Skoro dvadeset godina predaje fiziku u novobeogradskoj OŠ „Laza Kostić". Recenzent je publikacije „Testovi iz fizike za VI, VII i VIII razred", koja se koristi kao pomoćno sredstvo u dodatnoj nastavi.

Oženjen je i otac dvoje dece.    

Aleksandra Cucić - SINHRONIZACIJA

Aleksandra Cucić - SINHRONIZACIJA

Diplomirala na smeru glume u klasi prof. Predraga Ejdusa na BK akademiji. Na BK televiziji vodila kviz za decu „Ko se igra, taj se voli". U periodu od 2001. do 2003. godine radila kao novinar u redakciji za kulturu na televiziji Studio B, gde je između ostalog bila i koautor emisije „Kocka". Deo je ansambla Narodnog pozorišta u Prištini, čemu je prethodio i rad u ansamblu Leskovačkog narodnog pozorišta. Igrala je u brojnim filmovima i pozorišnim predstavama, a široj javnosti verovatno je najpoznatija po brojnim sinhronizacijama crtanih filmova („Nindža kornjače", „Nodi", „Vinksi", „Starsi", itd.), kao i dokumentarnih i igranih serija.

Ponosna mama jednog Ilije.